4 flotte juli-arrangementer med flot tilslutning

Tunø Kunst og Turist har haft fire meget vellykkede og velbesøgte arrangementer i juli.
Vi lagde ud med dukketeater den 10. – 11., weekenden efter var der plakat.auktion, onsdag den 21. Musik og fællessang på havnen, og i samme uge underviste kunstner Peder Nors unge i tegne- og maleteknik i Vandtanken, hvor han selv udstillede sine værker.
Desuden blev TKK’s nyindkøbte pavilion på Hovedgaden indviet af kunstnerne Dorte Wulff og Karen Ette.
Størst opbakning var der til arrangementet i havneteltet, der blev fyldt, da “De3påTunø”, Lars Borup, Peter Egsmark og Jan Daus stod for musik og underholdning. Teltet var fyldt med sejlere, turister, somerhusejere og fastboende. To timer var der afsat, men der var stemning til at fortsætte timer endnu, men det blev uden musik.
Økonomisk gav plakat-auktionen en dejlig indsprøjtning til TKK. Ca 25.000 kr kom der ind med Lars Borup som auktionarius. Mest eftertragtet var Hans Krulls dobbeltplakat fra 1997, der fik hammerslag på 9.100 kr. Plakaterne var skænket af Tunø Festival, som corona-epidemien lukkede permanent sidste år.
Teaterdirektør Jakob Kirkegaard, Spektaklo, stod solo med forestillingen Rejsen i gymnastiksalen. Med få primitive rekvisitter berettede bedstefar Birk levende og engageret om sin dramatiske rejse gennem Europa for 2000 år siden, og de forholdsvis få siddepladser var besat begge dage.

Arrangementsrækken sluttede af i Vandtanken, hvor Nors over flere dage underviste unge i måske at blve fremtidens kunstnere. De unge var meget tilfredse, og det samme gav Nors udtryk for, så det er nok ikke sidste, at det arrangement finder sted.
Her i august er der planlagt et enkelt arrangement. Det finder sted i Tunø Kirke den 15. august kl 11. og musikerne er den danske guitarist, Alex Jønsson, spiller sammen med den finske sangerinde, Mirja Klippel.
De er i øjeblikket på en helt særlig turné – en ø-turné – som skal bringe musik rundt i sommerlandet til nogle af de mange fantastiske, smukke og særlige øer, som vi har her i Danmark. Turneen er støttet af Kulturministeriets særlige pulje for sommeraktiviteter ifm med covid-19, og arrangeres på Tunø i samarbejde med Tunø Kunst Kultur.
Hvad der sker i efteråret, er endnu ikke planlagt i detaljer, men vi vender snart tilbage med mere nyt.
Du kan se meget mere om juli-arrangementer på TKKs Facebook-side, og her under er der et udvalg af billeder fra arrangementerne.