Lærerigt kursus i portrætmaling

Det er ikke nødvendigvis en ny Rembrandt, der blev skabt, da Tunø Kunst Kultur, TKK, i weekenden 7. – 8. november holdt kursus i portrætmaling med kunstneren Charlotte Rydborg som underviser. Men ni kursister – øvede som uøvede – blev klogere på, hvordan et godt portræt kan blive til og se ud.
Med ni kursister plus underviseren blev alle corona-regler overholdt i Tunø skolens gymnastiksal, og der blev gået til den med kul og akrylfarver på lærred og staffeli.
–Det var meget engagerede kursister. Deres forudsætninger var meget forskellige, og de arbejdede alle meget ihærdigt og koncentreret, siger Charlotte Rydborg.
Kursisterne medbragte selv de motiver, som skulle danne grundlag for deres portrætter. Under hele forløbet supplerede kursuslederen med indlæg om farvelære, komposition, teknik med videre, og ifølge Charlotte Rydborg var det fine resultater, der kom ud af anstrengelserne.
–Kursisterne fik et fint udbytte og fik dermed en masse god viden og erfaring med hjem til senere brug, siger TKK’s formand Bent Eggert, der selv var kursist og godt tilfreds med arrangementet.
Det er anden gang, Charlotte Rydborg underviser på portræt-kursus på Tunø. Og det er næppe sidste gang et godt male-kursus kommer på programmet.

Se flere billeder her under (klik på biledet for at se i stort format).

Charlotte Rydborg er fotografen bag alle billeder her på siden.