Linberg tilbage på Tunø – og fire spændende sommerarrangementer

Maleren af Verden – som Erik Lindberg kalder sig – er tilbage på Tunø Kr. Himmelfart i dagene den 26. til 29. maj, hvor han vil udstille, male og fortælle om sine arbejder. Det foregår i Tunø skoles gymnastiksal, og der er gratis adgang for alle.

Åbningstiderne er kl 10.30 til 15. Lørdag den 28. kl 13.30 holder han et miniforedrag om sine tanker og ideer med malerierne, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål og – som han selv formulerer det – få indblik i selve opbygningen af ”matematik i streg og farver”.

I forbindelse med arrangementet er der mulighed for at købe plakater med hans H C Andersen- motiv.

Det er ofte store billedværker, som Lindberg skaber. Da han for to år siden stillede op til et lignende arrangement i gymnastiksalen var det bl. a. med værker, hvor Anne Marie Helger og afdøde Ole Thestrup var iøjnefaldende kulisse, og Lindberg lagde de første penselsstrøg til endnu et billede i hans storserie ”Fra vugge til grav”.

For et år siden udstillede han i Galleri Eggert med andre dele at sin produktion.

Vikingemotiver – ofte med han selv i billedet – er et af Lindbergs mange interesseområder. Han er et aktivt medlem af den nystiftede forening Tunhalla, der som mål har at lave en mere eller mindre permanent vikingelandsby ved havnen på Tunø. I uge 28 -omkring 9. til 16. juli – skal der være vikingetræf på øen, og en stor indgangsportal er allerede under konstruktion.

Mens Erik Lindberg udfolder sig i gymnastiksalen holder Tunhalla gratis workshop i Ølykkecentret, hvor temaet er syning af vikingetøj. Tøj som kan lånes i forbindelse med vikingetræffet.

Erik Lindberg har sagt ja til, at en del af workshoppen også foregår i gymnastiksalen sideløbende med, at han arbejder.

Lindberg-arrangementet er det første af en række begivenheder, som Tunø Kunst Kultur har planlagt.

I uge 27 – fra den 3. til 8. juli – indbyder kunstneren Peder Nors til drop-in kunstworkshop for børn og voksne i Vandtanken i tidsrummet kl 13 til 16. En lignende workshop blev holdt sidste år med stor ros fra deltagerne.

–Vi skal arbejde med tegning , olie kridt, akvarel- og akryl maling . Pris for første dag 100 kr. og 50 kr. efterfølgende dage dvs. 350 kr. for alle dage til dækning af materialer. Jeg regner med max 8 til 10 deltagere per dag, siger Peder Nors.

Den 6. juli er der musik og feststemning i Essex-teltet ved Tunø havn, hvor Billy Bobs Boogie Band spiller op.

Den 20. juli er der fællessang på havnen med ”De tre fra Tunø” – også kendt fra succesarrangementet sidste år.

Og den 26 juli stiller Tine Mynster op på skolen med Auto Otto, som er underholdning for de yngste. Så sommeren bringer noget for alle aldre.

Der kommer meget mere om de enkelte begivenheder, når tiden nærmer sig, så følg med her og på Tunø Kunst Kulturs Facebook-side.