Fire flotte juli-arrangementer

Tunø Kunst Kultur har nu sommerprogrammet på plads. Fire arrangementer i juli er sat i kalenderen, og her får du lige et kort resumé:

Vores fælles uven coronaen har i stor udstrækning lagt hindringer i vejen for, at TKK har kunnet melde ud med spændende arrangementer de seneste mange måneder. I 2020 måtte vi aflyse flagskibet Montmartre, og det samme er tilfældet i år. Usikkerheden har gjort, at kunstnerne ikke har turdet planlægge, men vi vender forhåbentligt stærkt tilbage næste år.

Nu lysner det dog, og i juli måned har TKK fire alsidige arrangementer på programmet.

Vi lægger ud med en storslået dukketeaterforestilling i Tunø skoles gymnastiksal den 10. – 11. juli. Det er teaterdirektør Jakob Kirkegaard teatret Spektaklo, der med sin livagtige forestilling Rejsen vil tage publikum med på en spændende odyssé ned gennem Europa, hvor vi følger kimbrer-drengen Birks møde med andre mennesker og kulturer. Det er dukketeater ud over det sædvanlige, og Kirkegaards målgruppe er børn og voksne fra 8 til 110 år.

Næste arrangement finder sted den 17. og 18. juli, og også her må gymnastiksalen lægge lokaler til. Den hedengangne Tunø Festival har doneret et stort antal plakater fra festivalens mange år til vores kulturforening, og de vil blive solgt på auktion den 18. juli med mulighed for at bese dem dagen før. Det er plakater – en del indrammede – der på deres måde fortæller om festivalens farverige historie gennem 30 år. Musikeren Lars Borup, der har været med fra festivalens start, har lovet at været en fortællende og pågående auktionarius, der skal skaffe penge til Tunøs kulturliv.

Publikum får mulighed for at gense ham den 21. juli, når han sammen med ”De tre fra Tunø” – Borup selv. Peter Egsmark og Jesper Daus – spiller og synger sig i spidsen for ”Musik på havnen”, hvor TKK byder op til fællessang til kendte toner. Et tilsvarende arrangement løb af stablen sidste år, og det var en bragende succes, som vi håber at gentage.

I Vandtanken tilbyder kunstneren Peder Nors også i år at undervise unge fra 8 årsalderen på male- og tegnekursus. Det foregår i uge 29 fra den 19. – 25. juli, hvor Nors samtidig udstiller sine egne værker i Vandtanken. Mange unge havde en rigtig udbytterig dag ud af undervisningen sidste år, og der var gode talenter imellem, mener Nors.

Mere om de enkelte arrangementer på hjemmesiden og Facebook, når tiden nærmer sig

Vi håber at se rigtig mange af jer på Tunø til sommer og ønsker jer det bedste indtil da!